Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; yüz yüze eğitimde ilk haftayı değerlendiren Bakan Selçuk, ilk ve ortaokullarda öğrencilerde yüzde 80’i aşan bir katılım olduğunu, liselerde ise katılımın yüzde 74 olarak kaydedildiğini belirtti. Selçuk; “Şu anda yerinde karar süreci başladı. Valilikler şehirlerindeki İl Hıfzıssıhha Kurullarıyla beraber yapılan istişarelerde duruma somut olarak bakıp yerel kararlar alabilirler. Bizim buradaki beklentimiz; çocukların ani ‘Gittin geldin, açıldı kapandı’ şeklinde değişikliklere maruz kalmaması” dedi.

Yaklaşık 80 bin öğretmenin aşılandığı bilgisini paylaşan Milli Eğitim Bakanı, ara tatile ilişkin olarak; “15 Şubat’taki 2 haftayı 3 hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız, seminer dönemi dahil 2 Temmuz’da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz’a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok” açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk, karnelerin verilme tarihi için de; “Duruma bir bakmamız lazım. Süreci izlememiz lazım” derken, karnelerin 2 Temmuz’da verilebileceğini söyledi.