Her yıl ülke genelinde olduğu gibi bu yıl da Akşehir’de; öğrencilerin bilişsel, davranışsal ve teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirici e-Twinning projeleri yürütüldü. Şehrimizdeki okullarda; Şule Kurt, Çiğdem Yıldızhan Burhan, Gülay Yalım ve Mehmet Çelik koordinatörlüğünde hayata geçirilen projelerden 125’i, değerlendirmeden sorumlu kurum olan Ulusal Ajans tarafından yapılan inceleme sonucunda ödüle layık bulundu.

Gece Gündüz Çalıştılar

Akşehir’de eğitim adına gurur günü yaşadıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün dünyada eğitim, pandemi döneminden olumsuz olarak etkilendi. Akşehir’de eğitim öğretim veren okullarımızda görev yapan öğretmenlerimiz ise bir taraftan eğitimin çıtasını biraz daha yükseltmek için faaliyetlerini sürdürürken, diğer taraftan da öğrencilerinin gelişimleri için çeşitli projeler yürüttüler. e-Twinning alanında okullarımızda yürütülen projeler, Akşehir İlçe Koordinatörleri tarafından adım adım takip edildi ve bu alanda eğitimler verildi.

Proje yapmak demek; uyku saatleri dışında öğrenciler ve velilerle sürekli iletişim kurulması demektir. Öğrencilerin teknolojiyi eğitim alanında ve olumlu kullanması demektir. Öğrenci ve öğretmenlerin değişik öğrenme yöntemlerini kullanması ve öğrenilen bilgilerin kalıcı olması demektir.

Öğretmenler gündüz saatlerinde öğrencilerine uzaktan eğitim verirken, gecelerini de kendilerini geliştirecek faaliyetlerle geçirdiler. Uzaktan eğitim ile yaptıkları eğitim öğretim faaliyeti ve proje çalışmalarına, bir de kendilerini geliştirecek toplantı ve eğitimler eklenince; öğretmenlerimizin, pandemi sürecinde ağır bir yükün altına girdikleri açıktır.

Başarı ile sonuçlanan ve raporları Ulusal Ajans’a gönderilen her proje, bağımsız değerlendiriciler tarafından tek tek incelenerek değerlendirilmektedir. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında proje kurallarında değişikliğe gidilmiş ve projede görev alabilecek öğretmen sayısı sınırlandırılmıştır. Buna rağmen, Ulusal Ajans tarafından Akşehir okullarında yürütülen projelerin 125 tanesi başarılı bulunarak ödüle layık görmüştür. Böylece, geçen yıl 59 olan ödül sayımız bu yıl iki katının da üzerine çıkmıştır.

İlçemizin başarıya ulaşmasında; İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, e-Twinning Projelerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş ve e-Twinning Konya İl Koordinatörü Özkan Seyrek’ in motivasyon ve destekleri büyüktür. Proje yürütücüsü öğretmenlerimize, kendi zamanlarından fedakarlık ederek ilçemiz eğitimine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederiz. Bu alanda büyük bir başarıya imza atmamın gururunu ve keyfini hep birlikte yaşıyoruz.”