Bakan Özer’in açıklamasına göre; 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlanırken, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri de 1-3 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) sadece 8 ve 12. sınıflarda verilecek. Ayrıca öğretmenler için 1-3 Eylül 2021 tarihleri arasında Covid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler düzenlenecek.

“Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve geleceği için korona virüsle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız” diyen Milli Eğitim Bakanı Özer; mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceğini söyledi. Bakan Özer, öğretmenler ve eğitim personelinin aşılanmasına ilişkin olarak da şu bilgileri paylaştı:

“Öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri için aldığımız tedbirlerin başında eğitim personelimizin aşılanması gelmektedir. Öğretmenlerimizin en az bir doz aşılanma oranı yüzde 80, iki doz aşılanma oranı ise yüzde 70’tir. Tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarımız; kendi sağlıkları, öğrencilerimizin korunması ve eğitim hizmetlerinin bir daha aksamaması için lütfen aşı olsunlar.

Herhangi bir sınıfta pozitif vaka veya temas olması durumunda yapılacaklar da Sağlık Bakanlığı’nın önerilerine göre uygulanacaktır. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız, okula maske takarak geleceklerdir. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin, okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacaktır. Okullardaki tüm kapalı alanlar her gün dezenfekte edilecektir. Okullardaki sınıf ve tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencereler açılarak sık sık havalandırma sağlanacaktır.”

Aşı olmayanlardan PCR Testi istenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada; henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmalarının isteneceğini, aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanlarından da düzenli PCR testi yaptırmalarının talep edileceğini belirtmişti.