Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; konuya ilişkin olarak hazırlanan kılavuz doğrultusunda açılması planlanan Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile Yaz Okulları başvuru süreci, e-Kurs modülü üzerinden 6-23 Haziran 2022 tarihleri arasında tamamlanacak.

Kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylanması 6-10 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılırken öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylanması işlemi 11-14 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenci başvuruları ise 15-18 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, e-Kurs modülü üzerinden yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamasında; yaz döneminde açılacak destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8’inci sınıf öğrencileri için Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil derslerinin olacağını belirtti. 12’nci sınıf öğrencileri ve mezun öğrenciler için ise; Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık dersleri için kurslar açılacak.

Yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kurslarının 4 Temmuz-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında, öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idarelerince belirlenen tarihlerde açılacağını kaydeden Özer; “Öğretmen ve öğrenciler yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde yer alan seviyelerine uygun okul türlerinde yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvuru yapıp katılabilecek.” şeklinde konuştu.

Bakan Özer’in verdiği bilgiye göre; Yaz Okulları, temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik, ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden olacak. Yaz okulu kapsamında açılacak kurslar 4. sınıf, 5 ve 6. sınıf (tek grup), 7-8. sınıf (tek grup), 9-10. Sınıf (tek grup) 11-12. sınıf (tek grup) şeklinde oluşturulan sınıf seviyelerinde oluşturulacak. Yaz Okulları haftada 12 saat, toplamda 48 saat olarak uygulanacak.

Öğretmen ve öğrenciler, yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde seviyelerine uygun okul türlerinde yaz okullarına katılabilecekler. Yaz okullarında görevlendirilen öğretmenler, 28-30 Haziran 2022 tarihleri arasında ÖBA üzerinden yapılacak 2 günlük bir eğitime alınacaklar.