Birinci sınıf dışındaki tüm seviyelere yönelik olarak hazırlanan ve her ay yayımlanacak kaynak paketinin 5 bin sorudan oluşan ilki, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr internet adresinden öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulurken, DYK’ların kapsamı da genişletildi. Daha önce Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencileriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ndan 7 ve 11. sınıf öğrencilerinin de faydalanmasına olanak sağlandı.

Bakanlığının resmi internet sitesinden kamuoyu ile paylaşılan açıklamasında, kursların 16 Ekim itibariyle başlayacağını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Her ay yayımlamaya başladığımız yardımcı kaynak paketinin yanı sıra 7, 8, 11 ve 12. sınıflara yönelik DYK’lar ile de öğrencilerimizin her türlü taleplerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.      

Başvuruların 12-15 Ekim 2021 tarihleri arasında alınacağı kurslarda; Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerine yönelik destekleme programları uygulanacak.