Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılan güçlendirme çalışmaları sonrasında modern bir görünüme kavuşan ve son derece işlevsel hale gelen okul binası; fizik, kimya, biyoloji ve son teknoloji ile donatılmış bilgisayar laboratuvarları, üstün kaliteli sınıfları, etüt odaları, Z kütüphane, konferans salonu ve spor alanları ile öğrencilere daha konforlu bir okul ortamı sağlıyor. 

Öğretmen eksikliklerinin giderilmesiyle güçlü, dinamik ve alanında uzman bir eğitim kadrosu oluşturulan okulda, eğitim öğretim faaliyetleri; Eşit Ağırlık, Sözel ve Dil olmak üzere üç alanda sürdürülecek.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında 90 öğrenci ile sınırlamış olan yeni kayıt kontenjanın 60 öğrencilik kısmı, “hazırlıksız 4 yıl” eğitim alacak şekilde tercih yapabilecek, 30 öğrenci ise hazırlıklı 5 yıl eğitim alacak. Bu noktada okulun; Hazırlık Sınıfı Bulunmayan Sosyal Bilimler Lisesi için 51592, Hazırlık Sınıfı Bulunan Sosyal Bilimler Lisesi için de 60692 olmak üzere iki ayrı tercih kodu olacak.

Okulun kısa süre içerisinde her anlamda yenilenerek önümüzdeki eğitim öğretim yılına adeta damgasını vuracak bir kapasiteye eriştiğini belirten Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Cevat Bozgöz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gerek okul binamızla ilgili yenilikler ve güçlendirmeler, gerek erkek pansiyonumuzun hizmete açılacak olması ve gerekse hazırlıksız 4 yıl eğitim öğretim faaliyetini başlatıyor olmamız, okulumuzun ruhunu tazeleyen gelişmeler olmuştur. Yönetici ve uzman öğretmen kadromuzla öğrencilerimizi hedeflerine ulaştırma noktasında artık daha güçlü imkan ve motivasyona sahibiz. ‘Dünyanın Ortasından Geleceğe Açılan Kapı’ sloganı ile çıktığımız bu yolda, iddia ediyoruz ki; hem Akşehir’imizin evlatlarını hem de Türkiye’nin dört bir yanından okulumuzu tercih edip gelen evlatlarımızı hayallerine, hedeflerine en iyi şekilde ulaştıracağız. Yeni eğitim öğretim yılında aramıza katılmaya hak kazanacak öğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun diyor, tüm öğrencilerimize başarılarla dolu bir gelecek diliyorum.”