Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, imza töreninde yaptığı ve Bakanlığının resmi internet sitesinde de yer verilen açıklamasında; “Dış ticaret sektörünün nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamayı, okul ile özel sektör arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi, alan öğretmenlerimizin yeterliliklerini artırmayı hedefliyoruz” derken, ihracatın niteliğine ve niceliğine de nitelikli iş gücüyle katkı sunulacağını vurguladı.

Öğrencilere; “Dış ticaret meslek liselerine kayıt yaptırmalarını ve geleceğin dış ticaretçileri olmak adına güzel bir başlangıç yapmalarını kendilerine tavsiye ediyorum” sözleriyle çağrıda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Bakanlık bürokratlarının bu okullarda görev yapacak öğretmenlere her aşamada destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitimler

İşbirliği protokolüyle eğitim verilen “Dış ticaret Ofis Hizmetleri” alanında 4 ilde 6 okulda 305 öğrenci eğitim alıyor, 63 öğretmen görev yapıyor. Her düzeydeki firmanın ve KOBİ’lerin nitelikli personel ihtiyacı doğrultusunda, “Muhasebe ve Finansman” alanında ise 62 bin 484 öğrenciye, 4 bin 6 öğretmen ile eğitim verilecek. Alan öğretim programı ve eğitim materyallerinin güncellenmesi yapılacak, öğretmenlere hizmet içi ve iş başı eğitimi verilecek.

İmzalanan alt protokolle; öğrencilerin ihracatçı birliğine üye firmalarda staj ve beceri eğitimleri alması, mezun öğrencilerin ihracatçı birliklerine üye firmalarda istihdam edilmesi ve öğrencilere burs verilmesi sağlanacak.