Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Akşehir Kurs Merkezi bünyesinde açılan Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu, sürücü kurslarına eğitmen yetiştiriyor. 2021 Güz döneminde açılan kursun teorik kısmının tamamlanmasıyla kursiyerler uygulama aşamasına geçtiler. Bu aşamayı da başarıyla geçen kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı ve KOMEK onaylı sertifikayı almaya hak kazanacaklar. Yılda bir kez açılan kursa katılarak sertifika alanlar da özel sürücü kurslarında sürücü adayı eğitmeni olarak istihdam edilebilecekler.

Kurs eğitmeni Dede Yaşar, konuya ilişkin açıklamasında; “Eğitmen adaylarımızı uygulamalı eğitime aldık. Çalışacakları kuruluşlarda sürücü adaylarına nasıl davranılmalı, neler öğretilmeli ve ehliyet alımı ile ilgili en güncel verileri aktardık. Katılan kursiyerlerimize başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yürüttükleri kursların önemli bir bölümüyle istihdama katkı sunduklarını hatırlatan Akşehir KOMEK Kurs Merkezi Yöneticisi Hüseyin Zeybek de yaptığı değerlendirmede; el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin hem öğrendiklerini hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine destek sağladıklarını belirtti.