Sınav sonuçlarına göre ilk 72 arasına giren öğrenciler, okula kayıt yaptırmaya hak kazandı. Sıralamada birinciliği Yıldırım İlkokulu öğrencisi Ceren Azra Aytaç, ikinciliği yine aynı okuldan Dilara Sultan Tunçez, üçüncülüğü ise Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Şüheda Erva Tiryaki aldı.

Şehit Zeynep Sağır Proje Okulu yöneticileri, ilk 3 dereceyi paylaşan öğrencileri ödüllendirdi. Öğrencilerin kendi okullarında düzenlenen ödül törenlerine; okulların yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerin aileleri ile Şehit Zeynep Sağır Proje Okulu yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Şehit Zeynep Sağır Proje Okulu Müdürü Metin Tunçer, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akşehir’in tek proje ortaokulu ve lisesiyiz. Öğrencilerimizi istek ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştiriyoruz. Proje okulu olmamızdan dolayı hem fen lisesi, hem de sosyal bilimler lisesi programı uygulayabiliyoruz. Öğrencilerimiz kendilerini hangi alanda başarılı buluyorlarsa, hangi alanda yetişmek istiyorsa kendilerini o alanda geliştirmeye çalışıyoruz. Donanımlı ve yeni binaya sahip olmamızın yanı sıra tecrübeli ve kendilerini geliştirmiş bir eğitim kadrosuna da sahibiz.

Ortaokula kayıt yaptıracak öğrencilerimizi seçmek için uyguladığımız sınava yoğun bir katılım oluyor. Okulumuza kayıt hakkı kazansın veya kazanmasın tüm öğrencilerimiz bizim için çok kıymetli. Sınava yoğun katılım ise Akşehir halkının okulumuza olan güvenini ve inancını gösteriyor. Biz de bu güvene layık olmaya çalışacağız.

Biz biliyoruz ki eğitim; okul, aile, öğrenci üçlüsünün doğru birlikteliği ile daha güzel noktalara ulaşıyor. Bu üçayaktan birisi eksik olursa eğitimin başarıya ulaşma şansı azalıyor. Biz de ödüllerimizi; okullarını başarıyla yöneten idarecilerimiz, öğrencilerimizi en güzel şekilde yetiştiren öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emeği olan ailelerimizin katıldığı törenle vermek istedik. Sınavda ilk 3 dereceyi alan öğrencilerimize ödüllerini okullarında takdim ettik. İlçemizin güzide okullarından Yıldırım İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu yönetici ve öğretmenlerine şükranlarımızı sunuyorum. Öğrencilerimiz ve ailelerine okulumuza hoş geldiniz demek istiyorum.”