Alanında uzman öğretmenlerden oluşan öğretmen kadrosu, okulun sunduğu gerek bina, gerek donanım imkanlarından da yararlanarak başarısını her yıl bir kat daha artırıyor. Okul, hem akademik hem de sosyal ve kültürel alanlardaki başarılarla öğrencilerini bir üst öğretime hazırlıyor.

Okul hakkında açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Metin Tunçer; çevre il ve ilçelerden de büyük ilgi gördüğünü belirttiği Akşehir Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin tercih edilme nedenlerini şu cümlelerle değerlendirdi:

“Eğitimin bir süreç olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz ve öğrencilerimizin gelişimini buna göre planlıyoruz. Her öğrencinin bireysel ilgi ve yetenekleri farklıdır. Bu farklılıkları aynı potada eritmek, eğitim öğretim açısından doğru bir yaklaşım değildir. Okulumuza yerleşen öğrencilere öncelikle eğitim koçu öğretmen görevlendirmesi yapıyoruz. Bu öğretmen öğrenciyi hem kendisi tanıyor, hem de öğrencinin kendisini tanımasına, ilgi ve yeteneklerinin farkına varmasına yardımcı oluyor. Kendisini tanıyan öğrenci gelecek ile ilgili planlamasını doğru bir şekilde yapıyor.

Aynı anda iki okul

Öğrencilerimiz okul seçimi yaparken farklı bir alan isteyip, daha sonra bu kararları değişebiliyor. Örneğin öğrenci liseye geçerken sayısal bir alan yani Fen Lisesi tercihi yapıyor. Süreç içinde kendisini sözel alanda başarılı bulsa da değiştirme şansı olmuyor ya da bunun tersi bir durum söz konusu olabiliyor. Okulumuza yerleşen öğrenciler ise kendilerini tanıyıp, başarılı olacakları veya seçmek istedikleri meslek ile ilgili sayısal veya sözel alanda hatta yabancı dil alanında kendilerini yetiştirebiliyorlar. Çünkü okulumuzda hem Fen Lisesi hem de Sosyal Bilimler Lisesi programı uygulanıyor.

Okulumuzun yeni binası; geniş ve ferah sınıflar, spor salonu, bilgisayar, fizik ve kimya laboratuvarı, ilgi sınıfları, kütüphane, soru çözüm ve etüt alanlarına sahip. Öğrencilerimizin gerek tiyatro, gerekse kendilerini gerçekleştirecekleri faaliyetlerinde kullanacakları, profesyonel ses ve ışık sistemi ile donatılmış bir konferans salonuna sahibiz.

Özgüveni yüksek öğrenci

Öğrencilerimiz kendilerini tanıdıkça ihtiyaçlarını daha iyi anlıyorlar. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencinin belirlediği ihtiyaçları için destek sağlıyoruz. Öğrencilerimiz dersler dışında hangi alanda kendini geliştirmek isterse okulumuzda o alanda gelişim sağlayabilirler. Öğrencilerimiz okulumuzdan ayrılmak istemezler. Gerek ders saatleri sonunda, gerekse hafta sonları okulumuzda öğrencinin ilgi isteğine göre kurslar vardır. Öğrencilerimiz geliştikçe kendilerine olan güvenleri artıyor ve toplumda daha kolay yer edinebiliyorlar. İl ve ilçede düzenlenen her panelde, her kültürel faaliyette, her sportif faaliyette mutlaka okulumuz öğrencileri vardır.”

Barınma imkanı

Okulumuz ile aynı tarihte yapılmış olup, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında faaliyete girecek olan bir pansiyona sahibiz. Pansiyonumuzun tüm donanımları tamamlanmıştır. Odalarımız dörder kişilik olup, tuvalet ve banyosu odanın içindedir. Pansiyonumuz, öğrencilerimize lüks bir otel konforunu sağlamaktadır.

Okulun bu eğitim öğretim yılında dokuzuncu sınıfa sadece 90 öğrenci alabileceğini belirten Okul Müdürü Tunçer; salgın döneminde birçok okul ve öğrenci geleceği ile ilgili kaygı duyarken, öğrencilerinin çok rahat bir dönem geçirmelerinin nedenini ise şu ifadelerle aktardı:

“Zaman içinde kişilerin ilgi ve isteği değişmektedir. Çağımız da bilgi ve teknoloji çağı olunca, bu isteğin değişimi de hızlı olmaktadır. Geleceği ile yeni bir isteği olan öğrencinin okul derslerinin de buna paralel olarak değişebilmesi gerekir. Okul müfredatı dinamik olarak hızla değişebilecek ve öğrencinin geleceğine göre şekillendirilebilecek tek okuluz. Herhangi bir alanda kendini başarılı bulan bir öğrencinin de, hangi alanda başarılı olduğunu tam olarak bilemeyen bir öğrencinin de tercih edebileceği tek okuluz. Çünkü değişen istek ve ihtiyaçlara göre düzenleyebildiğimiz bir müfredat sistemimiz var.”