Okul Müdürü Ahmet Can Asrağ tarafından başlatılan projeye sessiz kalmayan gönüllü öğretmenler öncülüğünde Akşehir Birey Okulları tarafından başlatılan organizasyona, öğretmenler ve velilerin yanı sıra Akşehirli yardımseverler ve Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe de destek verdi.

Okul Müdürü Asrağ ile görüşerek eksiklikler hakkında bilgi alan gönüllü öğretmenler, veliler ve iş insanlarının da katılımıyla; okulun kütüphanesi için masa, sandalye, kitap, projeksiyon cihazı, raflar, oyuncaklar ve spor malzemesi ile öğrencilerin giyimine kadar alınan tüm malzemeleri bir kamyonla Akşehir’den Şanlıurfa’da bulunan okula ulaştırdılar.

Malzemelerin öğretmen, öğrenci ve okul personeli tarafından okula taşınmasının ardından yeni malzemeleri ile okulda tanışan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Gönüllü öğretmenler de minik öğrencilerin hediyelerini verirken sevinçlerine ortak oldular.

Minik öğrencilerin öğretmeni Oğuz Koçak; “Çok mutlu olduk. Burada imkanlar kısıtlı, öğrenciler zor şartlar altında eğitim alıyor. Çocuklar da çok mutlu oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” şeklinde konuşurken, Okul Müdürü Asrağ da; “Yapılan proje, mesafelerin uzak olmasının bir ehemmiyeti olmadığını ortaya koydu. Bir gönül birliği çıktı ve bu vesileyle okulumuzun kütüphanesinden, masa sandalyesine, bilgisayar, projeksiyon ve anasınıfı derslerinin donatım malzemelerine kadar ihtiyaçları karşılanmış oldu” dedi.  

Gönüllü öğretmenlerden Şeyma Ergül ise duygularını; “Biz Akşehir’de, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte bu işe gönül verdik. Bir aydır bu süreç için çaba harcıyoruz. Buraya gelene kadar yolun nasıl geçtiğini bile anlayamadık. İşimizi severek yaptığımız için kendimizi burada bulduk. Sırf bu çocukların gözlerindeki mutluluğu görebilmek adına buraya geldik. Umarım onları sevindirmişizdir” cümleleriyle ifade etti.

Projeye verilen destek vesilesiyle çocukların grup olarak iş yapma, üretim kültürü, sosyal girişimcilik gibi konularda deneyimler elde ettikleri belirtilirken; Boydereli ve Akşehirli öğrenciler, iki şehrin tanıtımı için mektup arkadaşlığı kapsamında birbirlerine mektup gönderdiler.