Görme, işitme, bedensel veya zihinsel bir engeli bulunsun ya da bulunmasın, özel bir yeteneği olsun veya olmasın tüm çocuklara hitap eden, çocukların kendilerinden bir şeyler bulabildiği ve beğenerek okuduğu dergiye ozelegitimcocuk.meb.gov.tr adresinde yayın yapan web sitesinden erişilebiliyor. Derginin her sayısının içeriği; seslendirme, sesli betimleme ve Türk İşaret Dili desteği ile birlikte sunuluyor.

Derginin kış sayısında, dosya konusu olarak belirlenen “Bereketli Topraklar Üzerinde” başlığı altında; Gökhan Akçiçek’in “Ihlamur Ağacı” adlı şiirinin yanı sıra “Toprağı Solucandan Dinle”, “Aymaz ile Aybar”, “Siyah Altın”, “Toprağın Binbir Rengi”, “Pati ile Yolculuk: Toprak Koleksiyoncusu”, “Toprak Canlı mıdır?”, “Tohum Toprak Kütüphanesi”, “Toprağın Canciğer Dostları”, Gökhan Özcan’dan “Bir Elim Yağda, Bir Elim Balda” ve Abdullah Harmancı’dan “Dokunmatik Hikayeler” gibi birçok hikaye, masal ve deneme yer alıyor.

“Biricik Soru Binbir Cevap” köşesine Varol Yaşaroğlu’nun konuk olduğu sayıda, para atletizmde Dünya Şampiyonu olan Esra Bayrak, yaşam öyküsünü okurlarla paylaşıyor.