Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; çalan zil ile birlikte, yeni eğitim öğretim yılının startını Atatürk İlkokulu'nda verdi. İşcan, yaptığı konuşmada şu değerlendirmede bulundu:

“2020-2021 Eğitim Öğretim Yılımızı uzaktan eğitimle açıyoruz. Yeni dönemin ilk gününde sabah 09:00'da okullarımızda İstiklal Marşımız okunacak ve ders zillerimizin ilk sesleri yükselecek. Öğrencilerimizle yüz yüze olamayacak olmanın burukluğunu içimizde yaşasak da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizle uzaktan eğitimle buluşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.

31 Ağustos-18 Eylül 2020 tarihleri arasında devam edecek olan uzaktan eğitim süresince büyük özveri ve fedakarlıkla çalışan öğretmenlerimizin EBA üzerinden yapacakları canlı dersler, TRT EBA TV uygulaması ve ilçemizin bütün okullarında oluşturduğumuz EBA destek merkezlerimizle tüm öğrencilerimize bütün gayretimizle eğitim öğretim hizmetini sunacağız. Bizler ilçemiz okullarında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı için okullarımızda bütün tedbirleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. Maske, mesafe ve temizlik kuralına özen göstererek inşallah 21 Eylül tarihinde öğrencilerimizle beraber okullarımızı güvenle hep birlikte açacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle uzaktan eğitim sürecinde ve okullarımızın eğitime hazır hale getirilmesinde fedakarca çalışan kıymetli meslektaşlarımızın, geleceğimizin mimarı çocuklarımızın ve gençlerimizin ve değerleri velilerimizin yeni eğitim yılını tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Öğretmenlere hitabına “Yuvanıza hoş geldiniz” diyerek başlayan Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; meslektaşlarına şu cümlelerle seslendi:

“Değerli Meslektaşlarım,

Bugün, uzun ve zorlu bir aradan sonra sizlere tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler biliyoruz ki okullarımızın mihenk taşları sizlersiniz. İnanıyorum ki, tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği salgın döneminde hangi öğrencimize nasıl ulaşabiliriz düşüncesiyle fedakârca çalışarak okulun dört duvardan çok daha fazlası olduğunu herkese göstereceksiniz. Hayatlarına dokunacağınız her bir öğrencimiz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının siz değerli öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yuvanıza hoş geldiniz.”