Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk; “Birçok alanda geleneksel meslek bulunuyor. Bu meslekler her bir il veya ilçeye özgü adlarla icra edilebiliyor. İŞKUR tarafından gerçekleştirilen Ustalardan Çıraklara Geleneksel Meslek Mirasımız Programı ile geleneksel mesleklerde Mesleki Eğitim Kursları, bu mesleklerin icra edildiği iş yerlerinde ise İşbaşı Eğitim Programları düzenliyoruz" dedi.

Mesleki Eğitim Kurslarına katılan kursiyerlere günlük 40 TL tutarında kursiyer zaruri gideri ödeniyor ve Genel Sağlık Sigortası primleri yatırılıyor. Geleneksel mesleklerde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programına katılanlara da programa katıldıkları her bir fiili gün için 89,40 TL, öğrenci olan katılımcılara 67,05 TL ve işsizlik ödeneği alan kursiyerlere ise 44,07 TL ödeniyor.

Akşehir’de faaliyet gösteren meslek odaları, borsalar, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Akşehir Belediyesi nezdinde yapılan ve pandemi nedeniyle sekteye uğrayan görüşmelerin tamamlanması ve bölgeye has geleneksel meslekler için programın uygulanacağı işyerlerinin belirlenmesi durumunda, söz konusu kurs ve programlar, Halk Eğitim Merkezi’nce belirlenecek eğitmenler aracılığıyla İŞKUR Akşehir tarafından da hayata geçirilebilecek.