Liselere Geçiş Sistemi LGS 2022 Merkezi Sınavı; 5 Haziran 2022 Pazar günü, yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde yapılacak. Adaylar LGS sınavına, eğitim gördükleri okullarda girecekler. Akşehir Birey Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü İsmail Bozkurt tarafından aktarılan bilgiye göre; öğrencilerin sınav atmosferini yaşamalarına yönelik LGS Deneme Sınavı, dün başarıyla gerçekleştirildi.

Bozkurt, açıklamasında; Deneme Sınavı ile hem öğrencilerinin bilgi seviyelerini ölçmeyi hem de sınav heyecanının yenmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Birey öğrencileri böylece; bir taraftan LGS sınav pratiği yapmış diğer taraftan da sınav öncesinde son bir kez yoğunlaşmaları gereken konuları fark etmiş olacaklar.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yılki sınava ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığı, sınavın geçen yıl olduğu gibi 2 oturum halinde gerçekleştirileceği ve öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacağı bilgisini paylaşmıştı.

Bilindiği üzere Liselere Geçiş Sistemi, temel eğitimde öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretime geçişi için kullanılan TEOG sisteminin yerini almış ve LGS Merkezi Sınavı, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ile uygulanmaya başlanmıştı.