Bakanlık tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan projesi, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülüyor. Koruma altında olan ve çeşitli sebeplerle örgün eğitim sistemi dışında kalmış 15-18 yaş aralığındaki çocuklar, proje kapsamında meslek edindirme eğitimi alıyorlar. Özgüven ve sorumluluk sağlamaya yönelik olarak programlanan eğitimler ile öğrenim hayatında başarılı olamayan çocukların ilgi ve becerileri doğrultusunda mesleki donanım kazanması sağlanıyor.

Çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda planlanan eğitim programı içeriğinde; aşçı yardımcılığı, kuaförlük, pastacılık, marangozluk, halı dokuma, el tezgahı ve yöresel kilim dokuma, çeyiz ürünleri hazırlama, banyo takımları dikimi, turistik eşya yapımı ve takı yapım kursları yer alıyor. Kurslara kayıtlar, çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendi tercihleri esas alınarak yapılıyor.

Teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşan ve içeriği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen eğitim programına katılan ve başarılı olan çocuklara katılım sertifikası verilirken, çocukların işe yerleştirilmelerine ilişkin düzenleme de İŞKUR tarafından yapılacak.