Birleştirilmiş Sınıf uygulaması ile eğitime devam eden Yavaşlı İlkokulu’nun düzenlemiş olduğu yılsonu sergisi ve kermes şenliğine, kadınlı erkekli mahalle halkı başta olmak üzere Yunaklılar ve ilçe protokolü yoğun ilgi gösterdi. Protokol üyelerini çiçeklerle karşılayan öğrenciler, el emeği ürünler ve yöresel hamur işlerini ziyaretçilerin beğenisine sundular.

Kermeste, öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları resim ve diğer çalışmalar da sergilendi. Programda Yavaşlı İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı gösterisi ilgi ile izlenirken halk oyunları ve oyun havaları, etkinliğe ayrı bir renk kattı. Okul öncesi öğretmeni de yıl boyunca yapmış oldukları faaliyetleri slayt eşliğinde sunarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kermesin açılışında konuşan Yunak Kaymakamı Murat Karahan; hazırlanmasında emeği geçenlere ve açılış programına katılanlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Ali Konak da mahalle halkını birlik ve dayanışma içerisinde görmekten memnun olduğunu dile getirdi.

Yunak Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Erşan, MHP İlçe Başkanı Bayram Çil, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Köker, Ak Parti Yunak Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Telis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Yaz, İlçe SYDV Müdürü Özkan Kılınç, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Tunçez ve Kerim Atik ile Yavaşlı Mahalle Muhtarı Mesut Aydemir de programa katılanlar arasında yer aldılar.