Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada; eğitimde dijitalleşmenin öne çıktığı dönemde, animasyon ve çizgi film sektörünün önde gelen temsilcileri ile birlikte Ankara’da bir meslek lisesinde Dijital Görsel İçerik Geliştirme AR-GE Merkezi kurulduğu hatırlatılarak, bu çalışmaların diğer eğitim birimlerine yaygınlaştırılması için bir adım daha atıldığı bilgisine yer verildi.

BİLSEM’lerde dijital tasarım, oyun ve animasyon atölyeleri kurulması yönündeki çalışma kapsamında, ilk adım olarak 40 BİLSEM’de bu atölyelerin kurulduğu ve yılsonuna kadar BİLSEM’lerin tamamına yaygınlaştırılmasının hedeflendiği açıklandı. Animasyon, çizgi film, sanal gerçeklik, artırılmış sanal gerçeklik gibi dijital görsel içerik hazırlama konularında projelerin geliştirileceği BİLSEM’ler, mesleki eğitimdeki Ar-Ge merkezleri ile ortak projeler de yürütecek.

Açıklamaya göre; bu çerçevede planlanan öğretmen eğitimleri kapsamında bin 280 öğretmene Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe After Effect, 2 boyutlu animasyon, 3 boyutlu modelleme ve 3 boyutlu animasyon ve dijital oyun tasarımı eğitimleri verildi.