Akşehir Bilim ve Sanat Merkezi ile Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy Bilim ve Sanat Merkezi’nin ortak kuruculuk yaptığı, Azerbaycan ve Türkiye’den üyelerin bulunduğu proje ile bireyleri bilgi çağının gerektirdiği becerilerle donatacak nitelikte bir eğitim için eğitim sürecinin daha etkili ve hedef odaklı hale getirilmesi amaçlanıyor. Eğitimde inovasyonu ölçmek ve eğitim sistemlerine nasıl hizmet ettiğini anlamanın, eğitimin niteliğini artırmak için esas olduğu belirtiliyor. Bu amaçla öğrencilerin fikir yaratma, seçme, geliştirme, uygulama ve fikir yayma basamaklarını doğru kullanarak farklı yöntemlerle ürün ortaya koymaları bekleniyor.

Öğrenciler, yapılan çevrimiçi tanıtım ile hazırladıkları farklı geri dönüşüm ürünlerini Türkiye’den ve Azerbaycan’dan arkadaşları ile paylaştılar ve arkadaşlarının hazırladığı geleceğimizi şekillendirme, dünyamızı yaşanabilir kılma adına ortaya konulan ürünleri gözlemlediler.

Proje kapsamında,  Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Hamza Kaynar, öğretmenlere yaratıcılık ve inovatif düşünme konusunda bir eğitim, BTK Uzmanı Aydın Çatak da öğrenci ve velilere yönelik Güvenli İnternet Semineri verdi.