Binlerce öğrenci arasından yüzde 5’lik dilime girerek Final Sınavına katılan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Hamithan Sav ve İrfan Kadir Kızılay’ın elde ettikleri birinciliklerin yanı sıra; 5.sınıflarda Ceren Azra Aytaç 34. ve 3. sınıflarda Salih Emir Biçer 56. oldular.

MEB onayıyla farklı üniversitelerden ve okullardan akademisyen ve öğretmenler tarafından organize edilen Kanguru Matematik Sınavı’nda da 11 Akşehir BİLSEM öğrencisi, on binlerce kişi arasından yüzde 5’lik dilime girerek Konya’da yapılan Final Sınavına katılmaya hak kazandılar. Öğrencilerin yarısı ortalamanın üzerinde puan alırken, Kanguru Fen Yarışması’nda Türkiye Birincisi olan BYF1 programı 5. sınıf öğrencisi Hamithan Sav, Matematik Sınavı’nda da Türkiye 2. olarak ilçemiz için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Konuya ilişkin olarak, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda; “Öğrencilerimizi, onlara danışmanlık yapan matematik öğretmenimiz Nurcan Aldemir’i ve okul yönetimini tebrik ederiz. Başarılarının devamını dileriz.” ifadelerine yer verildi.