“Konya İnsan Mektebi Projesi” kapsamında Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte; kardeş okul Ilıcak İlk ve Ortaokulu’nun tüm kademelerindeki öğrencilerine 100 okuma kitabı hediye edilirken okul bahçesinde öğrencilerle birlikte kitap okundu ve oyunlar oynandı.

Yarım saat süren okuma etkinliğinin ardından sokak oyunlarının oynanmasıyla; öğrencilerin özellikle son dönemlerde dijital oyun ve ortamlara yoğun ilgi göstermesine karşı sokak oyunu kültürünün yeniden canlandırılmasına katkı sağlanması hedeflendi. Öğrencilerde yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, okuma ve oyun kültürü gibi alanlarda farkındalık oluşmasını amaçlayan etkinlikler, yemek ve tatlı ikramı ile sona erdi.

Okul Müdürü Cevat Bozgöz, anlamlı ve özel bir etkinliğe imza atmak istediklerini belirttiği açıklamasında; “Kardeş okul öğrencilerimizin okuması, oynaması, eğlenmesi, yemesi, içmesi adına düzenlediğimiz bu geniş kapsamlı etkinlik, her iki okulun öğrencilerinde de dayanışma ve yardımlaşma kültürü oluşmasına katkı sağladı” ifadelerine yer verdi.

“Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında Tornacı Erol Cumbul TOKİ MTAL tarafından düzenlenen etkinlikte de Hüseyin Tekiner İlkokulu öğrencilerine kitaplar ve hediyeler takdim edildi. Öğrencilerin birlikte kitap okumalarına yönelik okuma saati ve her iki okul öğrencilerinin oyunlar oynamalarının ardından yemek ikramında bulunuldu.