Kalem, çanta, silgi, defter, pastel boya, kuru boya, kalemtıraş vb. 15 çeşit malzemeden oluşan kırtasiye setleri, okulların açılmasından önce Belediye yetkililerince tek tek dolaşılarak, tüm okullara ihtiyaçları oranında dağıtıldı. Çanta ve kırtasiye desteği ile ilgili olarak İlköğretim Haftası etkinlikleri nedeniyle Akşehir Kültür Merkez’inde de temsili bir dağıtım programı düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, eğitime verdiği destek için Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya teşekkür ettiği konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

“2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına, Akşehir olarak 17 bin 98 öğrenciyle aktif olarak başladık. Bu yıl Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası 800, Akşehir Ticaret Borsası 600 ve Nasreddin Hoca Vakfı 150 olmak üzere, ihtiyaç sahibi öğrenciler için kırtasiye alışveriş çeki dağıttılar. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca da 836 öğrencimize eğitim yardımı yapılmaktadır. Belediyemiz tarafından sağlanan çanta ve setleri ise okul müdürlerimize teslim ediyoruz, onlar da ihtiyacı olan öğrencilere dağıtıyorlar. Yeni eğitim öğretim yılının şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada, Akşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz günlerde başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, eğitime verdikleri önemin altını çizdi. Başkan Akkaya; “İşin başı eğitim ve eğitim şart. Biz de buradan hareketle eğitime olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu eğitim öğretim yılında da 43 okulumuza 2 bin 500 çanta ve kırtasiye seti takdim ediyoruz. İçerdikleri 15 çeşit malzemeyle inşallah öğrencilerimizin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmaya bir katkı olur. Bunun yanında; okullarımızın onarım, inşaat gibi ihtiyaçlarının çözümünde desteğimiz var. Pandemi döneminde de Belediyemiz öncülüğünde Kaymakamlığımız, Ticaret ve Sanayi Odamız ve bazı STK’larımız 600 öğrencimize tablet desteği sağladılar ve EBA konusunda konteyner yardımında bulunduk” şeklinde konuştu.

Kitap Kafe ve Yeni Nesil Gençlik Merkezi açılacak

Önümüzdeki dönemde Akşehir Kültür Merkezi’nin üst katında bir kitap kafe ve ayrıca ikinci bir gençlik merkezi açacaklarını duyuran Belediye Başkanı Akkaya; “Akşehir’deki gençlerimizin eğitimine dönük olarak belediyemiz öncülüğünde İlçe Milli Eğim Müdürlüğümüz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz desteğiyle ikinci bir gençlik merkezi açacağız. Bu, yeni nesil bir gençlik merkezi olacak. Böylelikle çocuklarımızı ve gençlerimizi, geleceğe ve hayata en güzel şekilde hazırlayacağız. Yerel idareler, öğretmenler ve veliler olarak bizim yükümlülüğümüz budur. Çünkü onlar bizim istikbalimizdir, onlar için ne yapsak azdır. Son dönemde gelişen teknoloji ile artık her alanda bilgiye çok hızlı ulaşılırken bu teknoloji, çocukları ve gençleri bazı kötü alışkanlıklara da itebiliyor. Onları o kötü ortamlardan, kötü alanlardan olumlu alanlara kaydırarak, enerjilerini olumlu alanlarda sarf ettirerek donanımlı hale getirmek, bizim en önemli sorumluluğumuzdur diye düşünüyorum. Onlara bu noktada ne kadar sahip çıkabilirsek bu ülkenin geleceğini de o oranda teminat altına almış oluruz” dedi.

Konuşmalar sonrasında Başkan Akkaya tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu’na sembolik olarak çanta ve kırtasiye seti takdim edildi. Topaloğlu da eğitime desteklerinden dolayı kendisine bir tablo armağan etti. Programa katılan diğer protokol üyelerinin de okul müdürlerine sembolik olarak çanta ve kırtasiye setlerini takdim etmesinin ardından program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki programa; Başkanı Akkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu’nun yanı sıra Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve okul idarecileri katıldı.