Avrupa’da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojileri ve yabancı dili kullanma becerilerinin arttırılmasını amaçlayan e-Twinning faaliyetleri kapsamında proje yürüten okul yöneticileri ve öğretmenler için sertifika töreni düzenlendi.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında e-Twinning portalı üzerinde aktif olarak proje yürüten ve bu kapsamda belge alan idareci ve öğretmenlere belgeleri; Covid-19 tedbirlerine uyularak düzenlenen törende, Çeltik Kaymakamı Yusuf Beran Vuran tarafından takdim edildi.

Törende öğretmen ve idarecilerle ayrı ayrı sohbet ederek bilgi alan Kaymakam Vuran, yaptığı konuşmada; “e-Twinning okul idarecisinin, öğretmenin ve öğrencinin motivasyonunu artırıyor. Bizler de nitelikli bir şekilde okullarımızın, öğretmenlerimizin sayısını artırarak Çeltiğin motivasyonunu yükseltmeyi hedefliyoruz. Özellikle teknoloji alanında güzel gelişmeler var. Bu gelişimi kendimizin, okullarımızın ve çocuklarımızın yararına kullanabilmek çok önemli ve sizler aslında bunu başarıyorsunuz. Hem ilimizi hem ilçemizi hem de ülkemizi temsil etme bakımından önemli bir başarıyı yakalıyorsunuz. Ellerinize, emeklerinize sağlık, başarılarınızın daim olmasını diliyorum” dedi.