Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer verilen duyuruya göre; sertifika almak için artık halk eğitim merkezlerine gitmeye gerek olmayacak. Belgelerini yeni alan ya da daha önceden aldığı sertifikaya yeniden ulaşmak isteyen vatandaşlar, barkodlu sertifikalarına e-Devlet kapısı üzerinden ulaşabilecekler.

Hayat boyu öğrenme kapsamında vatandaşların taleplerine göre düzenlenen halk eğitim kurslarını yaygınlaştırmak ve erişilebilirliğini artırmak için yeni bir planlamaya gidildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; ”Bu kursların başarıyla tamamlanması durumunda alınan belge ve sertifikaların da halk eğitim merkezlerine gitmeden alınabilmesi için yeni bir çalışmayı da tamamlamış bulunuyoruz. Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikalarını e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Duyuruda; Halk Eğitimi Merkezlerinde düzenlenen ve tüm süreçleri Bakanlık tarafından hazırlanan e-Yaygın sistemi ile yürütülen kurslara, bu yılın Ekim ayına kadar katılmış olan yaklaşık 38 milyon vatandaşın 45 milyona yakın sertifika adlığı bilgisine yer verildi.