Bakan Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim döneminin 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak ilk ara tatili öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Ara tatilde de çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımız aileleriyle kaliteli ve eğlenceli vakit geçirsin diye 'Evde Oyun Var'ı hazırladık. Oyunlardan hangisi daha çok oynanacak, meraktayım” ifadesini kulandı.

Ailelere destek olmak için evlerde oynanabilecek ve aile içi iletişimi güçlendirebilecek nitelikte hazırlanan eğitsel oyunlar, her eve ve her ortama uygun hale getirilebilir özellikler taşıyor. Kitapçığın tanıtım bölümünde yer verilen metinde; çocuğun ilk ve en önemli sosyal çevresinin ailesi olduğu vurgulanırken; oyunların ve özellikle ailece yapılan etkinliklerin önemi, şu cümlelerle aktarıldı:

“Ailece yapılan nitelikli etkinliklerin, çocukların sosyal ve duyuşsal gelişimleri açısından çok büyük önem taşıdığı bilinmektedir. Bu nitelikli etkinlikler arasında yer alan oyunlar, çocuklar için eğlenceden çok daha fazlasıdır. Oyunlar, her yaştan bireyin psikolojik iyi oluşu için gereklidir. Aile bağlarını ve aile içi iletişimi güçlendirir. Zihinleri dinlendirir, yeniler ve üretkenliği arttırır. Birlikte oyun oynayan aile bireyleri birbirlerine karşı daha destekleyici ve anlayışlı olur. Üstelik aile içinde ortaya çıkan birtakım sorunlar, oyunun gücüyle de aşılabilir. Oyun, evi sıcacık bir yuva haline getirir.

Çocuklarını hayata ve geleceğe daha sağlıklı ve sağlam hazırlamak isteyen aile büyükleri, buldukları her fırsatta çocukları ile birlikte oyun oynamaktadırlar. Covid-19 salgınıyla birlikte çocuklarımızın evde geçirdiği süre artmıştır. Bu süreçte çocuklarımız, öğretmenleriyle ve sınıf arkadaşlarıyla çevrim içi ortamlarda buluşmaktadır. Bu durum, bir sosyal çevre olarak ailenin sorumluluklarını arttırmıştır. Arkadaşlarıyla gerçek ortamlarda yeterince sosyalleşemeyen çocukların evde diğer aile bireyleriyle oyun oynayarak bu ihtiyaçlarını karşılamaları, yüz yüze iletişimin devam edebilmesi bakımından daha da önemli hale gelmiştir.”

İçeriğinde 50 oyuna yer verilen kitapçığa, http://uzaktanegitim.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden erişilebiliyor.