Ara tatilin tamamlanmasıyla yüz yüze eğitime yeniden başlanmasına ilişkin bir açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz” dedi.

Bakan Özer, Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamasında; “Öğrenci ve öğretmenlerimiz, ara tatil haftasında dinlenme imkanı buldular. Öğretmenlerimiz bu bir haftalık zaman diliminde mesleki gelişim eğitimlerine uzaktan dijital ortamdan devam edebildiler. Dolayısıyla öğretmenlerimiz de bu bir hafta okullara gitmediler. 6 Ağustos tarihinde yüzde 60 olan en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranının yüzde 88’e yükselmiş olması oldukça önemli. Aşı olmadan hastalığı geçirerek antikor oluşturmuş öğretmen oranı ise yüzde 5 civarında. Dolayısıyla, en az iki doz aşı olmuş ve aşı olmadan antikora sahip öğretmen oranımız yüzde 93 seviyesinde. Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Akşehir’de Durum

Ara tatilin de değerlendirilmesiyle kapalı kalan sınıfın bulunmadığı Akşehir’de en az iki doz aşı olmuş öğretmenler ile hastalığı geçirerek antikor oluşturmuş öğretmenlerin toplam oranı ise Türkiye genelinin üzerine çıkarak yüzde 95 seviyelerine ulaştı.