Süleyman Şah İlkokulu’nun yanı sıra Karaisalı’dan Çukur İlkokulu, Aydın Tanrıverdi İlkokulu ve Nene Hatun İlkokulu’nun da yer aldığı proje; Adana, İstanbul, Afyonkarahisar ve Kars il ve ilçelerinde bulunan proje ortaklarıyla birlikte gerçekleştiriliyor.
Anasınıfı öğrencilerine uzaktan kodlama eğitimi sağlayan projeyle öğrencilerin yaratıcı düşünmelerine yardımcı olunması, analitik düşünme becerileri kazandırılması, problem çözme becerilerinin artırılması, sistematik düşünme, iletişim, iş birliği içerisinde çalışma, olay ve durumlar arasındaki ilişkileri yordayabilme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Projeye dair bilgi aktarımında bulunan Süleyman Şah İlkokulu Öğretmeni Ayşegül Ağababa, değerlendirmesinde; “Bu projeye, 24 Ekim 2020 tarihinde yani yüz yüze eğitimle başladık fakat salgın nedeniyle geçilen uzaktan eğitim sürecinde de projemizi yarım bırakmadık. Bu sefer de çeşitli web 2 araçlarını kullanarak hazırlamış olduğumuz interaktif çalışmaları velilere göndermek suretiyle öğrencilerimize ulaştık. Bu sayede öğrencilerimiz de velilerimiz de web 2 araçlarıyla tanıştılar ve eğlenerek öğrendiler. Projemiz Şubat ayında tamamlanmış olacak” derken, projeye katılan veli ve öğrenciler ile çalışmalarına destek verenlere teşekkür etti.