1 milyon 38 bin 492 öğrencinin katıldığı LGS sınavına katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. LGS kapsamındaki merkezi sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Özel Akşehir Final Ortaokulu, bir milyonu aşkın öğrencinin ter döktüğü sınavda  “Türkiye Birincisi” çıkarmanın haklı gurunu yaşadı.

Özel Akşehir Final Ortaokulu yönetici, idareci ve öğretmenlerinin desteği, yönlendirmeleri ve ailesinin destekleri ile yıl boyunca gösterilen çabanın karşılığını yüksek başarı elde ederek alan Özel Akşehir Final Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Muhammet Efe Aydın, hem ailesine hem de öğretmenlerine büyük mutluluk yaşattı.

“Başarıya giden yolda adım adım ilerledik ve sonunda hedefimize ulaştık”

Sınavın zorluk derecesine göre çok büyük bir başarıya imza atan Özel Akşehir Final Ortaokulu 8. sınıf Öğrencisi Muhammet Efe Aydın, yaşanan süreci ve duyduğu mutluluğu; “Bu başarıdan dolayı çok mutluyum. Bu süreçte bana destek olan, başta ailem olmak üzere Özel Akşehir Final Ortaokulları yöneticisi Mehmet Ateş’e, müdiresi Fatma Buse Kaçar’a ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Salgın sürecinde olmamıza rağmen yoğun bir çalışma döneminden geçtik. Öğretmenlerimizle sürekli iletişim halindeydik. Başarıya giden yolda adım adım ilerledik ve sonunda hedefimize ulaştık” ifadeleriyle paylaştı.

Yöneticiler, okul müdürü, öğretmenler ve öğrencilerin sınav sürecinde büyük bir özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Okul Kurucusu Mehmet Ateş; “Emek ve gayretlerinden dolayı tüm arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimize ve kıymetli destekleriyle değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bireysel ve kitlesel başarıda çıtamızı sürekli yükseltiyoruz. Daha önce de Türkiye 1.’si çıkarmıştık, böylece başarının bir tesadüf olmadığını görmüş olduk. Bireysel ve kitlesel başarıda Akşehir Final Eğitim Kurumları olarak zirvede olmaya devam ediyoruz. Bu yılki başarımızın Akşehir’imizin gururu olması, bizleri ayrıca mutlu etmiştir. İlçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olur inşallah” şeklinde konuştu.