Protokol imza töreni; Akşehir TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Meclis Başkanı Abdurrahman Ağaçlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yaşar Özden ve Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Akkuş ile Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu ve Şube Müdürü İbrahim Gülcü arasında gerçekleştirildi.

Yapılan protokolle uygulanan programlara devam eden ve edecek olan öğrencilerin eğitim ve öğretimini geliştirme ve yönlendirme doğrultusunda yapılacak çalışmalara katkı sağlandığı bildirildi.

Akşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mesleki ve teknik eğitim-öğretimi geliştirme ve yönlendirme çalışmalarını kolaylaştırma noktasında; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki özel (üstün) yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerinin geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlanmaya yönelik olarak Robotik Atölyesi kurulması için işbirliği yapılmıştır. Bu işbirliğiyle iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve çağın niteliklerine uygun hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Bizim dünya ile rekabet edebilmemiz, yüksek teknoloji ve bilime sahip olabilmemizle mümkündür. Bunun için temelde teknik eğitime çok önem vermemiz gerekiyor. Bilim ve teknolojide ilerlemiş ülkeler kadar biz de bilim ve teknolojiye önem vermeli, önümüzde olan ülkeleri yakalayıp geçmeliyiz.

Üretimin iki ayağından birini beşeri sermaye, diğerini ise makine/teçhizat oluşturmaktadır. Ülkemizin üretmekten, ürettiğini ihraç etmekten başka kurtuluş reçetesi yok. Kalkınmanın en önemli adımı ihracat ve bunu gerçekleştirebilmek için genç nüfusumuzun nitelikli olması gerekmekte. Bu konuda eğitime gereken önemi veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.

İlçemizde eğitim ve öğretimin daha kaliteli yapılabilmesi için gösterdiği çabalardan dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz A. Barbaros Topaloğlu’na teşekkür ederim.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu da Akşehir TSO Yönetimine, eğitim-öğretime verdikleri destekler nedeniyle teşekkür etti.