Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgiye göre; Cumhuriyet İlkokulu’nun yanı sıra Atatürk, Bahçelievler ve 24 Ağustos Ortaokulları ile İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, hafif düzey zihinsel engelliler özel eğitim sınıfları bulunuyor. Nasrettin Hoca İlkokulu’nda da hafif otistik ve görme engelliler için birer özel eğitim sınıfı açılmış durumda.

Nasrettin Hoca Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda ise orta ve ağır düzeyde zihin engelli tanısı almış, orta ve ağır düzeyde otistik, orta ve ağır düzeyde zihin engelli olup ek engel türü olan bireyler eğitim alıyor. Öğrencilerin el sanatları becerileri kazanabilecekleri el sanatları, ahşap ve seramik atölyelerine; üretim faaliyetlerine katılıp üreten, büyüten ve ürettiklerini satan kişiler olarak sosyal yaşama uyum sağlamalarına yönelik bir de sera ilave edilmiş bulunuyor.

Hüseyin Çığ’dan çağrı

Akşehir’de görme engelliler özel eğitim sınıfı olmasının önemine değinen Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Temsilcisi Hüseyin Çığ; “Görme engelli çocuklarımızın okul döneminde yaşıtları ile bir arada olmaları, özgüvenlerini artıracaktır” derken, aileleri de okul çağına gelmiş görme engelli çocuklarını bu sınıfa kaydettirmeye çağırdı.