Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; Özel Akşehir Final Eğitim Kurumları’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile TSE arasında imzalanan protokol kapsamında, Sanayi Bakanlığı'nın şemsiyesi altında belirlenen “Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı” şartlarını yerine getirerek TSE denetiminden başarıyla geçtiği ve “Okulum Temiz Belgesi” almaya hak kazandığı belirtildi.

Covid-19 salgını nedeniyle 21 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitim öncesinde hummalı bir çalışma içerisine giren okulların, Okulum Temiz Belgesi almak için tüm kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Belgeye başvurmak isteyen devlet okulları Milli Eğitim Bakanlığı'nın, özel okullar ise Türk Standartları Enstitüsü’nün yayımladığı kılavuzdaki tüm maddeleri yerine getirerek işlemlerini başlatabiliyorlar.

Özel Akşehir Final Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Mehmet Ateş, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Koronavirüs salgını tehlikesine karşı öğrenci, veli ve çalışanların sağlığını korumak için üst düzey önlemler aldık. Okulumuzda kadrolu hemşire ve sağlık odası bulunuyor. Okulun girişinden itibaren koridorlarda, dersliklerde, yemekhanede ve tüm kullanım alanlarında her türlü hijyen ve sosyal mesafe önlemleri eksiksiz olarak alınmış durumda.

Okulumuzda gerçekleştirilen denetimler sonucu Akşehir’de TSE OKULUM TEMİZ BELGESİ almaya hak kazanan ilk okul olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlıklı bir okul ortamı oluşturabilmek amacıyla alınabilecek tüm fiziki önlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp bir an önce öğrencilerimize kavuşacağımız günleri özlemle bekliyoruz.

Öğrenci başına düşen alan ve fiziki alanlarımızla Akşehir’in en avantajlı okuluyuz. Temiz yürekli idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle, temiz okulumuzda, tertemiz yürekli öğrencilerimizle sağlıklı bir yıl geçirmek temennisiyle.”