Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, devam eden inşaatları ziyaret ederek, yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Konuya ilişkin açıklamasında, Akşehir’de 11 okul için yıkım kararı alındığını hatırlatan Başkan Akkaya; ilgili bakanlıkların da desteğiyle inşaatların TOKİ kapsamına alındığını ve hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Güçlendirme gerektiği belirlenen okullarda bu işlemin tamamlandığını belirten Akkaya; “Pandemi döneminde, tabiri caizse krizi fırsata çevirerek o okul binalarımızı yeniden eğitim öğretime hazır hale getirmiş olduk” şeklinde konuştu.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu da yaptığı değerlendirmede; “Akşehir’imizde deprem güvenliği nedeniyle alınan karar doğrultusunda 11 okulumuz yıkılmış, 18 okulumuz da güçlendirmeye girmiştir. Güçlendirmeler, 1 okulumuz dışında tamamlanmış, 9 okul binamızın da temeli atılmış ve inşaatları devam etmektedir. Yola terkler, kamulaştırma, askı dönemi gibi işlemlerin hızlı bir şekilde yürütülmesinde ve arsa problemlerinin çözümünde, Belediye Başkanımız ve ilgili birimlerin büyük desteği olmuştur. Binaların tamamlanmasıyla öğrencilerimiz çok daha iyi şartlarda eğitim öğretimlerini sürdürecektir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu’dan edindiğimiz bilgiye göre; ek binası olan Nasreddin Hoca İlkokulu’nda eğitim öğretim bu binada sürerken, yine ek binaları bulunan Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu ve Yıldırım İlkokulu’nda, öğrenci sayısının yüksek olması nedeniyle, sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitim yapılacak.

Birleştirme yapılan diğer okullardan; derslik sayısı yeterli olanlarda normal eğitime, yeterli sayıda derslik bulunmayanlarda ise yine sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitime devam edilecek.