2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının yüz yüze eğitimle başlaması kararının ardından, okullarda vaka görülmesi durumunda alınması gereken tedbirler ve izlenecek yol haritaları, ilgili Bakanlıklar tarafından genelgelerle duyurulmuştu. Bu doğrultuda, 2 veya üzerinde vaka görülen sınıfların karantinaya alınması kararlaştırılmıştı.

Akşehir’de önceki gün toplam 3 olan karantinaya alınan sınıf sayısı, dün itibariyle; 2 Anaokulu, 1 ilkokul bünyesinde anasınıfı, 2 lise ve 1 özel eğitim sınıfı olmak üzere 6’ya yükseldi.

Sınıflardaki öğrenci sayılarının istenenden yüksek olduğu ve sınıfların yeterince havalandırılabilmesi için ders sürelerinin kısaltılması gerektiği, Türkiye genelinde tartışılırken, Akşehir’de eğitim öğretim veren okullarda en kalabalık sınıflardaki öğrenci sayısının 40 olduğu öğrenildi.

Servis saatleri düzenlenmeye çalışılıyor

3 okula birden servis hizmeti verildiği durumlarda; ilk 2 okul öğrencileri ders başlama saatinden önce okulda olurken, 3. okul öğrencilerinin okullarına ulaşmasında 10-15 dakika arasında gecikmeler yaşanabiliyor.

Pandemi döneminde ciddi mağduriyet yaşayan servisçilerden bir bölümünün, araç sayılarını azaltmak zorunda kaldıkları biliniyor. Yüz yüze eğitimin kesintisiz devam edeceği konusundaki endişeler ve şoför sayısında yaşanan sıkıntı nedeniyle ortaya çıkan sorunun çözümü için Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, gerekli düzenlemelerin yapılması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.