Çevre bilinci, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalığın artırılmasının hedeflendiği belirtilen paylaşımda, çalışmalar; okul/kurumlarda bahçe düzenlemeleri, damlama sulama sistemleri, hobi bahçeleri, sera yapımı, fidan dikimi, çevre gezileri, geri dönüşüm tesisleri ziyaretleri, atık biriktirme faaliyetleri vb. şeklinde sıralandı.

Bu çerçevede; okullarda, geri dönüştürülebilen ve dönüştürülemeyen atıkların atık kumbaralarına atılması sağlanırken atık pil, bitkisel atık yağ ve çevreye zarar veren çeşitli kimyasalların geri dönüşüm firmalarına ve Akşehir Belediyesi ekiplerine teslimi yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile koordineli bir biçimde gerçekleştirilen eğitimler sonunda yarışmalar düzenlendi ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

5 Haziran Çevre Günü’nün de içerisinde bulunduğu Türkiye Çevre Haftası’nda çevre yürüyüşü düzenlendi. Çevre, Sıfır Atık, Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği konularında, okullarda yıl boyunca ortaya çıkarılan eserler ve ürünler, yine Çevre Haftasında vatandaşlar için sergilendi.