Akşehir’de köklü bir geçmişi olan ve uzun yıllar yetiştirdiği öğrencilerle Türkiye’de adından söz ettiren Akşehir Lisesi’nde, 4+4+4 sistemine geçilmesi üzerine dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk’un önerisiyle 24 Ağustos Ortaokulu ile bina değişimine gidilmişti. Zamanla 24 Ağustos Ortaokulu eğitim bölgesi içerisinde ortaokul çağındaki öğrenci sayısının kısıtlı kalmasının yanı sıra okul bölgesinde yapılaşma ve konut miktarında artış olmaması nedeniyle de öğrenci sayısında azalma kaydedildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu’nun, her 2 okuldaki öğrenci kapasitesi ve mevcut öğrenci sayılarını göz önünde bulundurarak gündeme getirdiği ve mülki idarenin de olumlu bulduğu planlama doğrultusunda; okulların önceki binalarına geçmeleri öngörüldü.

Okullardaki tuvalet vb. ortak kullanım alanları; 24 Ağustos Ortaokulu ve Seyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi’nde devam eden güçlendirme ve bakım onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerekli teknik ve idari incelemeler sonucunda verilecek raporlar doğrultusunda gerçekleştirilecek olan yer değişikliği çerçevesinde düzenlenmeye başlandı.

Değişikliğin duyulmasının yarattığı heyecan, Akşehir Lisesi Mezunları isimli sosyal medya hesabında yer verilen paylaşımlara da yansıdı. Okul, Akşehir’de birden fazla Anadolu lisesi bulunması nedeniyle eski adını alamayacak olsa da Akşehir’in ve bölgenin köklü eğitim kurumlarından biri olması sıfatıyla Akşehir Lisesi olarak hatırlanmaya devam ediyor.