Adıyla şehrin kimliğini ve tarihçesini oluşturan kurumlar arasında yer alan Akşehir Lisesi, son 7 yıldaki ismiyle Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi’nin “yeniden” Akşehir Lisesi olarak adlandırılması talebinin kabul gördüğüne ilişkin duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılında uygulanan 4+4+4 eğitim sistemi ile ilçe merkezinde bulunan ve önceki ismi Akşehir Lisesi olan okulumuzun ismi Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiş, yeri de değiştirilen okulumuzun yerine 24 Ağustos Ortaokulu taşınmıştır.

Ortaokul kayıt bölgelerinde yapılan güncellemeler ve yeni yapılan fiziksel değişiklikler neticesinde oluşan durum sonucunda 24 Ağustos Ortaokulu ile Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi’nin bina değişikliği iş ve işlemleri başlatılarak her iki okulumuzun bina değişiklik iş ve işlemleri tamamlanmıştır.

Okulumuzun mezunlarından ve öğrencilerimizden gelen talepler ve istekler doğrultusunda Akşehir Lisesi isminin verilmesi iş ve işlemleri başlatılmış, Milli Eğitim Bakanlığı’na teklifte bulunulmuş, ilçemizde eğitime, okullarımıza her zaman katkı ve destek veren Milletvekilimiz Orhan Erdem’in katkı ve destekleri neticesinde okulumuzun ismi Akşehir Lisesi olarak değiştirilmiş olup, Akşehir Lisesi eski binasına eski ismi ile taşınmıştır.

Okulumuz uzun yıllar Akşehir eğitimine katkı vermiş ve hem Türkiye’de hem de Akşehir’de birçok öğrencinin yetişmesine katkı sağlamıştır. Okullarımızda yapılan güçlendirme ve bakım onarım çalışmaları kapsamında okulumuzun fiziki yapısında yapılan iyileştirmeler ve yapılan çalışmalar ile daha da güzelleşmiştir.

Okulumuzun önceki ismi olan Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi isminin Akşehir Kız Anadolu Lisesi’ne verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na teklifte bulunulmuş olup, Bakanlık onayından sonra bu okulumuzun ismi Seyyit Mahmut Hayrani Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olacaktır.

Okulumuzun isminin değiştirilmesi konusunda katkı ve destek veren; başta Milletvekilimiz Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Konya İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük’e öğrencilerimiz, mezunlarımız adına çok teşekkür ederiz.”