Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve okullarından matematikçilerin işbirliğinde organize edilen ve Matematik müfredatına dayalı bir matematiksel bilgi yarışması olan “Türkiye Matematik Yarışması” 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Final Sınavı, geçtiğimiz Aralık ayında yapıldı.

Her seviyeden ilk 11 ile 30 arasına giren öğrencilerin ikincilik madalyası ile ödüllendirildiği yarışmada; Akşehir BİLSEM öğrencisi Osman Beyoğlu, 5. sınıflarda Türkiye 18.’si olarak İkincilik Madalyası kazandı. Başarılı öğrencimiz, Kanguru Matematik Final sınavında da yine 5. sınıflar kategorisinde Türkiye 20’si oldu.

Konuya ilişkin olarak, Akşehir Bilim ve Sanat Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “Bizlere bu gururu yaşatan öğrencimize, ailesine ve danışman öğretmeni Nurcan Aldemir’e teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Akşehir Şehit Zeynep Sağır Proje İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği de öğrencileri olan Osman Beyoğlu'nu kutlarken Matematik öğretmeni Abdullah Çatık ve öğrencinin ailesine teşekkür etti.