Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla gönderilen ve Bakanlığın resmi internet sitesinden kamuoyu ile paylaşılan 2 ayrı yazıya göre; açık öğretim liselerinde mezuniyet için gereken diğer şartları tamamlayan 18 yaş altı öğrencilerin, akranları ile aynı sürede mezun olabilmeleri amacıyla daha önceden uygulanan mezuniyet için gereken 8 dönem şartının aranmasına devam edilecek. 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı ise kaldırılacak. Bu öğrenciler için mezuniyet şartı, bundan sonraki dönemleri de kapsayacak şekilde 5 dönem olarak uygulanacak. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencileri, okullarını 2 yılda bitirebilecekler.

Sınavlar Çevrim İçi Yapılacak

Açık öğretim okullarının 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem sınavları; 4 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 09:30 ile 10 Aralık 2021 Cuma günü saat 23:59 arasında, çevrim içi ortamda yapılacak.

Birinci dönem sınavları için daha önce ders seçimi yapmış olan öğrencilerin bu ders seçimlerine göre sınava katılabilmesi, yeniden ders seçimi yapmak isteyenlerin 17-30 Kasım 2021 tarihleri arasında ders seçimlerini yapabilmeleri sağlanacak.

Sınavın ilk günü itibarıyla 18 yaşından gün almamış öğrenciler, mevcut ders seçme kriterleri doğrultusunda istemeleri halinde ders seçimi yapabilecekler. 18 yaşından gün almış öğrenciler; istemeleri halinde dönem ve kredi sınırlaması olmaksızın haftalık ders çizelgelerinde belirtilen derslerden, varsa önce alt dönemin başarısız olunan ortak ve zorunlu derslerini, sonra birbirini takip eden ortak ve zorunlu derslerini program bütünlüğü içinde sırasıyla en fazla 20 ders olacak şekilde seçebilecekler.

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, birinci dönem sınavları için tekrar ders atama işlemleri yapılmadan daha önce atanan derslerden çevrim içi sınavlara katılabilecekken, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesinin yüz yüze eğitim ile verilen dersleri ise ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılacak.

Ücret İadesi Yapılacak

Açık öğretim okullarında mezuniyet şartlarını taşıyan ve sınava katılması gerekmeyenlerden sınav katılım ücreti ödeyen öğrenciler ile açık öğretim okulları ilk kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde, sınav katılım ücreti hesabına sehven para yatıranlara, ücretleri iade edilecek.