Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Konya e-Twinning Akşehir İlçe Sorumlusu Cemal Gümüş, şube müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı tören, tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu, e-Twinning kapsamında okullarda çok önemli projelerin yürütüldüğünü belirterek; “Sizleri eğitim adına yaptığınız çalışmalardan ötürü kutlarım. e-Twinning; işbirliği yapmak, iletişim kurmak, projeler geliştirmek, paylaşmak kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu toplumun bir parçası olmak ve katılımcı okullardan birinde çalışan öğretmen, yönetici olarak bir platformda yer almaktır diyebiliriz” dedi.

Konya e-Twinning Akşehir İlçe Sorumlusu Cemal Gümüş de konuşmasında; “Kalite etiketi alan arkadaşlar, 5’er tane kalite etiketi alacak şekilde proje yapsın. Böylece, geçen yıldan bu yıla olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da sayımızı çoğaltabiliriz” diyerek, ödül alan sorumluları proje sayısını artırmaya çağırdı.

Konuşmalar sonrasında, Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi ödülü alanların ödülleri; Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ile Konya e-Twinning Akşehir İlçe Sorumlusu Cemal Gümüş tarafından takdim edildi. Ödüle layık bulunan projelerin sorumlusu konumundaki eğitimcilerimizin listesi şöyle:

Engili Hasan Doğan İlkokulu Halil Kaya, Şehit Yunus Ertürk Anadolu Lisesi Emine Kaçar, Şehit Mesut Şeker Ortaokulu Şükran Ercan, Engili Hasan Doğan İlkokulu Lale Sert Varol, Cumhuriyet İlkokulu Yasemin Başkaya, Atatürk Ortaokulu İbrahim Sarıtaş, Çakıllar Hürriyet İlkokulu Canan Ceylan, Nene Hatun Anaokulu Şeyma Battal, Atatürk Ortaokulu Seda Sevinç, Haydar Tuna İlkokulu Burçin Çörekçi, Atatürk Ortaokulu Gülçin Arslan, Haydar Tuna İlkokulu Canan Demir, Bahçelievler Ortaokulu Önder Arslan, Haydar Tuna İlkokulu Yasemin Taşkın, Atatürk Ortaokulu Merve Demiral, Haydar Tuna İlkokulu Gülay Maden, Mehmet Türkmen İlkokulu Sibel Kılınçarslan, Atatürk Ortaokulu Aslıhan Koca, Yıldırım İlkokulu Hacer Şenyiğit, Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu Mehmet Korkutal, Yıldırım İlkokulu Filiz Köreken, Bahçelievler Ortaokulu Gülsüm Mutlutürk, Çakıllar İlkokulu, Atatürk Ortaokulu Pervin Perihan Söyler, Reis Şehit Bekir Özer İlkokulu Filiz Kıra, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu Derya Kondu, Bahçelievler Ortaokulu Şahika Uza, Nasrettin Hoca Özel Eğitim Uygulama Okulu Mehmet Mutlu Durakoğlu, Çakıllar İlkokulu Çiğdem Yıldızhan Bürhan, Reis Şehit Bekir Özen İlkokulu Gülay Yalım, Engili Hasan Doğan İlkokulu Şule Kurt, Nasrettin Hoca Özel Eğitim Uygulama Okulu Yunus Üstün.

Akşehir’de Öncü Okullar

Akşehir e-Twinning çalışmaları, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda, Engili hasan Doğan İlkokulu’nun uyguladığı EKO Çocuk, Sınırları Aşma ve Cooking projeleri ile Nasreddin Hoca İlkokulu’nun uyguladığı Learning Today isimli projeyle başladı. Bir sonraki yıl artan çalışmalar sonucu 11 okulumuz, Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi ödülünü alarak sonraki yıllarda yapılacak olan projelere ışık tuttular.