Kurumdan yapılan açıklamaya göre; bu yıl YKS Sınavı’na katılan Özel Akşehir Birey Eğitim Kurumları öğrencilerinden 32’si ön lisans, 166’sı lisans programları olmak üzere toplam 198’i çeşitli üniversitelerin fakülte ve bölümlerine yerleşti.

Öğrencilerin okullara göre dağılımı; 21 Tıp Fakültesi, 11 Hukuk Fakültesi, 2 Diş Hekimliği Fakültesi, 36 Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri, 23 Eğitim Fakültesi, 17 Fen Edebiyat Fakültesi, 11 İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, 3 Diyetisyen, 25 Hemşirelik Ebelik ve 32 ön lisans şeklinde oluştu. 17 öğrenci de İlahiyat, Veteriner Hekimlik, Odyoloji, Radyo-Televizyon-Sinema gibi bölümlere kayıt yaptırmaya hak kazandılar.

Alınan sonuçlara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Özel Akşehir Birey Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi İsmail Bozkurt, öğrencilerinin elde ettikleri başarıdan kurum olarak büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Öğrencilerinin sorgulayan, zamanı etkili ve verimli kullanabilen, sorumluluk sahibi, özgüvenli ve kendi kendini değerlendirebilen bireyler olarak yetiştirilmelerini amaçladıklarını hatırlatan Bozkurt; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni döneme yeni bir soluk getirerek başarılarımızı sürdürebilmenin haklı gururu ile öğrencilerimiz için en iyi olana ulaşma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.