Diyanet İşleri Başkanlığı, hemen her konuda vatandaşları aydınlatıyor. Yaptığı televizyon programlarında aynı yönde hizmet veren Nihat Hatipoğlu da geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştığı Depremden ve Afetlerden Korunma Duası ile yine gündemdeydi.

Benim hem kendisinden hem de Diyanetten bir beklentim, bir ricam var.

Duymuşsunuzdur; Silivri merkezli depremden sonra okullarda yapılan kontroller sonucunda bazılarında eğitim öğretime ara verildi. Gelen ihbarların değerlendirilmesi sonrasında ise bu okulların sayısı ne yazık ki arttı.

Devlet hastaneleri, okullar ve kamu kurumu binalarının bir bölümü 99 depreminden sonra gözden geçirilmiş, zayıf olduğu anlaşılanlar güçlendirilmişti. İster önceki yönetmeliğe göre yapılmış isterse son yıllarda inşa edilmiş olsun; kamu binalarına insanlar nedense ön yargıyla bakıyorlar ve depreme dayanıklı olup olmadıkları konusunda spekülasyonlar yapılıyor.

Devlete çalışan müteahhitler arasında işini doğru yapmayanlar varsa onları tespit etmek ve yaptıkları işi devlet ve millet adına denetlemeyip görevini kötüye kullanan kamu görevlileriyle beraber cezalandırmak hukukun işi. Zaten Cumhuriyet Savcılarının harekete geçmek için ihbara da ihtiyaçları yok. Söz konusu okullarda da gereğini yapacaklarına eminim.

Diğer taraftan, dini açıdan da Müslümanların kendilerini rahat hissetmeleri için Yolsuzluk ve Suistimale Karışan Müteahhitler ve Onlara Göz Yuman Kamu Görevlilerinden Korunmak için, “Allah’ım bizi böyle kötü niyetli insanlardan koru” demek dışında bir dua var mıdır?

Hani, “Allah’ım bizi deprem ve diğer afetlerden esirge” diye dua ederiz ama yine de Hatipoğlu Deprem ve Afetlerden Korunma Duasını halkımızla paylaşarak bir hizmet yaptı ya. Aynı şekilde bu konuda da ama kendisi ama vatandaşın her türlü sorusuna seve seve cevap veren Diyanet İşleri Başkanlığı bizleri aydınlatırsa, kendi adıma ve vatandaşlarım adına minnettar olacağım.