Kuruluş emri bizzat Atatürk tarafından verilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 10 Kasım öncesindeki Cuma Hutbesi’nde, 29 Ekim öncesinde olduğu gibi yine Atatürk’e tek satır yer verilmedi.

Atatürk’ün 80. ölüm yıldönümünün bir gün öncesine denk gelen son Cuma Hutbesi’nin konusu, ‘’Sağlık: Dünyalara Değer Nimet’’ olarak belirlendi. Camilerimiz sanki Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetle yönetilen ve yine O’nun önderliğinde kurtarılan bu ülkenin toprakları üzerinde değilmiş gibi davranan Diyanet İşleri Başkanlığı da, hepimizin bildiği üzere bir Cumhuriyet Kurumu. Üstelik kuruluş emri bizzat Atatürk tarafından verilmiş bir kuruluş.

Geçtiğimiz hafta, yönetmelik değişikliği yapılarak din görevlilerine siyaset yolunun açılması yönünde çalışmalar yapıldığı iddia edilen Diyanet İşleri’nin Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yoğun programından fırsat bulup Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyaret etmiş. İnternette arama motoruna ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ yazın, bakın bakalım Kurtuluş Savaşı için bu sözü kim söylemiş.

Diyanet’te hal böyleyken, Akşehir’de CHP İlçe Teşkilatı’nın da desteğiyle, 10 Kasım’da İplikçi Camii’nde, ikindi namazı öncesinde, Atatürk ve silah arkadaşları için Mevlüt okutulmasını organize eden Mehmet Gönüllü isimli hemşehrimize, çok teşekkür ediyorum.

Ve diyorum ki; ‘’ATAM, İZİNDEYİZ!’’