Yıllardır uygulanmakta olan porselen kaplamalardaki en büyük problemlerden biri materyali güçlendirmek amacıyla kullanılan metal çekirdek alt yapıdır.Metal alaşımlar ışığı soğurarak daha az yansıtırlar.Bunun sonucunda da total olarak porselen kronun ışığı yansıtma ,dolayısıyla estetik özellikleri negatif etkilenir.Uzun yıllar ağızda kalan niteliksiz metal kullanan bu tip kaplamalar dişetinde koyulaşma ve grimtrak bir görüntü oluştururlar.Estetik ihtiyaçları günümüz şartlarında karşılayamazlar.

 

     Empress denilen çekirdek alt yapı güçlendirilmiş bir porselen materyaldir ve ön dişlerde metal desteği olmadan ışık yansıtma özellikleri mükemmel kron kaplamalar yapılmasını olanak sağlar.

    Empress kaplamalar yaparken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır.Bunların en önemlisi prepare edilen (kesilen) diş üzerinde kaplamanın oturacağı düzgün bir basamak hazırlamaktır. Empressler çok sert materyaller oldukları için ters kuvvetlerin geldiği bölgelerde kırılgan olabilirler.Bu sebeple planlama ve kesim tarzı büyük önem taşımaktadır.Uygun şartlarda hazırlanan empress kronlar uzun yıllar boyunca bireye hizmet edebilirler.Bu tip kronlar kesilmiş dişlerin üzerine standart yöntemlerden farklı olarak kesinlikle adeziv yapıştırıcılarla (bonding teknikleri) uygulanmalıdırlar.Bu sayede yapıştırıldıktan sonra dişin bir parçası haline gelip kırılma dirençleri oldukça artar.

     Estetik açıdan doğal bir diş görüntüsünü tamamen verebildiğimiz empress kaplamaların bence hasta için tek olumsuz yönü fiyatının yüksek oluşu.