Edinilen bilgiye göre; 28 Temmuz Çarşamba günü evinden ayrılan Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’ndan ailesi 5 gün boyunca haber alamadı. Genç kızın kayıp olduğunun duyulmasının ardından sosyal medyada konuya ilişkin çok sayıda paylaşım yapıldı, ailesi sosyal medya üzerinden kızlarının bulunabilmesi için yardım çağrısında bulundu.

Olayla ilgili inceleme başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, genç kızın son olarak Konyaaltı ilçesinde, inşaat mühendisi ve emlak işiyle uğraşan M.M.A. (48) ile görüştüğünü tespit etti. Gözaltına alınan şüphelinin ilk ifadesinde; “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, ardından gitti” demesi üzerine şüpheli serbest bırakıldı.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, MOBESE ve güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Görüntülerde M.M.A’nın evinden defalarca valizler çıktığını tespit eden ekipler, şüpheliyi tekrar gözaltına aldı. Çapraz sorgunun ardından cinayeti itiraf eden şüphelinin; beraber yemek yedikten sonra aralarında tartışma çıktığını, genç kızı boğarak öldürdükten sonra parçalara ayırıp valize koyduğunu ve Varsak’ta ormanlık alana götürüp gömdüğünü söylediği öğrenildi. Şüphelinin cinayeti itiraf etmesinin ardından, genç kızın şüpheli tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edildi.

Katil zanlısının belirttiği yere giden ekipler, genç kızın cesedini parçalara bölünmüş halde buldular. Haytaoğlu’nun cenazesi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.