Akşehir Yıldırım İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Hatice Çiftçi; 21 Aralık 2012 tarihinde, okuldan sonra gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kaybolmuş ve 4 gün süren aramalar sonunda, Atakent Beldesi Akyer mevkiindeki bir meyve bahçesinde, iple boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Yalnızca Akşehir’in değil Türkiye’nin de gündemine oturan cinayetle ilgili olarak başlatılan çok yönlü soruşturma kapsamında, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan özverili çalışmalar çerçevesinde; yüzlerce kişinin ifadesine başvurulmuş, Hatice’nin tırnaklarından ve boynundaki ipten alınan doku örnekleri ile karşılaştırılmak üzere kan ve DNA örnekleri toplanmış, Hatice’nin cep telefonu kayıtları ile mesajları ve e-posta adresindeki tüm yazışmalar incelenmişti.

Failin yakalanamaması nedeniyle kamu vicdanını rahatsız etmeye devam eden cinayette, geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı. Bir başka şehirde gerçekleşen bir olayın soruşturulması sırasında, olaya karışan 38 yaşındaki V.K.’dan alınan örneklerin, Hatice Çiftçi’nin cansız bedeninden alınan örneklerle uyuştuğu belirlendi. Derinleştirilen soruşturma kapsamında sorgusu yapılan zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hatice’nin Ailesi: Geç Kalmış Bir Adalet

Kızlarının katilinin yakalandığı iddiası üzerine Akşehir Adliyesi’ne gelerek savcılarla görüşen Hatice Çiftçi’nin annesi Pakize ve babası Kayhan Çiftçi’ye, Adliye çıkışında gazeteciler tarafından duyguları soruldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapmak istemediklerini belirten aileden anne Pakize Çiftçi; “Çok geç kalmış bir adalet” derken, baba Kayhan Çiftçi ise; “Zanlının yakalanmasında bugüne kadar kimin emeği geçtiyse teşekkür ediyoruz. Bundan sonrası önemli, alacağı ceza önemli. Bugüne kadar bu olay keşke çözülseydi” diye konuştu.