Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayını resmen ilan etti. Kapalı grup toplantısına katılan 110 milletvekilinin tamamının oyu ile Muharrem İnce CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Cumhurbaşkanlığına aday gösterilebileceği konuşulan isimler arasından Muharrem İnce’nin seçilmesi üzerine, elbette çokça yorum yapılacak.  İlhan Kesici olsaydı merkez sağ oyları da alırdı, hem de iyi bir ekonomisttir  denilecek.  Abdullatif  Şener Kürt kökenli vatandaşlarımızın sempatisine mazhar olurdu, oylar artardı denilecek.  Kılıçdaroğlu kendisi aday olmak istemedi, çünkü…diye başlanıp uzun uzun kulakları çınlatılacak. Aslında bu seçim ortamında yapılması çok doğal ve sağlıklı olan tartışmalarda hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. 

Diğer taraftan ben, durumdan vazife çıkarıp, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli bir demokrasi dersi verdiğinin de altını çizmek istiyorum. Bu noktaya konuşmasında Muharrem İnce de değinmiş ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, ‘’ Kendisini eleştirmiş, karşısında aday olmuş birisini Cumhurbaşkanlığına aday göstermek her babayiğidin harcı değildir.’’ diyerek teşekkür etmiş. Genel Başkan’ın şahsında kibar bir davranış. Kibarlıktan öte ben, CHP’nin örnek davranışını gözden kaçırmamak gerektiğini vurgulamak istiyorum. İnce’nin aday gösterilmesini; İYİ Parti’nin grup kurarak seçimlere katılmasını sağlamak için Parti’nin ve 15 milletvekilinin gösterdiği tutumun bir benzeri olarak görüyor, bu ve benzeri demokrasi derslerini, eski öğretmen yeni Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den de bekliyorum.