Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre; özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanlarının ve kuş türlerinin zorlu kış şartlarında aç kalmalarını önlemek, yerleşim merkezlerine inmelerinin ve insanlarla olan ilişkilerinin sıkıntıya girmesinin de önüne geçmek amacıyla ekipler tarafından yaban hayatına yem takviyesi yapılıyor. Yem bırakılan bölgeler fotokapan ile izlenerek yapılan çalışmanın amacına ulaşıp ulaşmadığı da kontrol ediliyor.

Bakanlık ekipleri; yemleme faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle bozulan doğal dengenin tekrar tesis edilmesi ve nesli tehlike altında olan yaban hayvanlarının korunmasına yönelik olarak tedavi ve rehabilitasyon, üretim, tabiata yerleştirme, türleri koruma ve doğada destekleme gibi çalışmaları da yürütüyorlar.

Açıklamada belirtildiği üzere; geçtiğimiz Aralık ayı ortasında başlayan 2021-2022 kış döneminde bırakılan yem miktarı bin 400 tona ulaşırken, dönem sonuna kadar bu miktarın 2 bin 100 tona ulaşması hedefleniyor.