Akşehir Belediyesi; bayram öncesinde vatandaşları, kurban atıklarını poşetsiz atmamaları ve çevre temizliğine saygılı olmaları konusunda uyarırken, temizlik ekiplerinin de bayram boyunca kesintisiz çalışacaklarını açıklamıştı.

Edindiğimiz bilgiye göre; Akşehir Belediyesi’nde çalışan işçilere fazla mesai ödenmemesi adına izin kullandırılması talimatı verildiği ve Kurban Bayramı’nda belediyenin dış görevlerde çalışan birimlerinin yetersiz ekiple çalışmak durumunda kaldığı iddia edilirken, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün her yere yetişemediği görüldü.

Ancak dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında, meclis üyesi Galip Karaca’nın, çöp ve koku konusundaki vatandaşların şikayetlerini dile getirmesi üzerine Belediye Başkanı Salih Akkaya, meclis üyelerine şu açıklamayı yaptı:

“Bundan 4 yıl önce aldığımız konteyner yıkama aracı bazı büyük ilçelerde bile yok. Günlük 60 ile 80 konteyner yıkayabiliyor ancak toplamda 9 bin 600 konteyner var. Temizlik görevlilerine sadece bayramın 3’ncü günü izin verdik. Yine de eksiklerimiz olabilir ama Müftülüğün bile kurban atıkları gömülmelidir demesine rağmen ve biz, gömemediğiniz durumlarda çift poşete koyup atın dememize ragmen, bağırsakları ve işkembeyi hortumla konteynere temizleyenler oldu.”

Vatandaşların bir bölümünün bilinçsizce hareket ederek kurban atıklarını, ağzı bağlı poşet kullanmaksızın konteynerlere attıklarının tespit edilmesi ve kurban kesim alanlarında bile istenmeyen görüntüler oluşması üzerine temizlik işçileri bu durumu; “Buraları temizleyenler de insan, bu görüntüler Akşehir’e yakışmadı” cümleleriyle sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Kurban Bayramı dönemi olmasa da özellikle yaz aylarında çöp konteynerlerinin belli aralıklarla yıkanarak temizlenmesinin, belediyenin asli görevleri arasında olduğu bir gerçektir. Sayın Başkanın hele ki Kurban Bayramı gibi dini bir bayramda yıkama işini ciddiye almaması asla hoş görülemez. Bayram günlerinde çöp konteynerlerinin yıkanma işleminin yapılmadığına dikkat çekerek, caddelerde oluşan kokudan duyulan rahatsızlığı aktaran vatandaşlar ise; “Yıllardır Akşehir’in il olması isteniyor, konuşuluyor. Bu haliyle belediye hizmetleri aksıyorsa, ileride ne olur?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Belediye Meclisi Üyesi, vatandaşların şikayetlerini meclise taşıyor, Başkan cevap veriyor. Biz de takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.