Tuzlukçu Belediyesi’nin ilçeyi yeşillendirme çalışmaları kapsamında, geçtiğimiz günlerde dikimi yapılan Antep fıstığı ve meyve ağaçları, bölgede değişik türlerde ağaçların da yetişebildiğinin göstergesi olmuştu. Dünyada ve ülkemizde kuraklığın giderek daha tehlikeli olmaya başladığını ve bu durumdan en çok çiftçilerin etkilendiğini vurgulayan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa; Belediye ile Tuzlukçu Doğal Hayatı Koruma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde bir ağaç dikme etkinliği organize edildiğini duyurmuş ve Tuzlukçu halkını bu etkinliğe katılmaya çağırmıştı.

Başkan Akbuğa’nın “Küreğini kap da gel” sloganıyla yaptığı daveti karşılıksız bırakmayan hemşehrileri, Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan başlayan ve Akşehir-Yunak Karayoluna bağlayan güzergah üzerinde gerçekleştirilen etkinliğe, maskelerini de takarak katılım sağladılar. Sosyal mesafe korunarak yürütülen çalışmada, Başkan Akbuğa’nın ifadesiyle; “Tuzlukçu halkı tek yürek oldu, fidanları büyük bir özenle toprakla buluşturdu.”

Kendisi de fidan diken ve diktiği fidanlara can suyunu veren Akbuğa; “Daha güzel, daha yeşil yarınlar için ilk adım atıldı. Gelecek nesillerimize daha yeşil bir Tuzlukçu bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Fidanlarımız bereketli olsun” diyerek, etkinliğe katılan Tuzlukçu halkına teşekkür etti.