Çiftçilerin yetkilileri olaydan haberdar etmeleri üzerine; Akşehir Belediyesi’nde Kontrol Mühendisi olarak görev yapan Jeoloji Mühendisi İbrahim Yenilmez ve Tuzlukçu Belediyesi’nde Kontrol Mühendisi olarak görev yapan Jeoloji Mühendisi Timur Çevikoğlu ile serbest çalışan Jeoloji Mühendisi Mustafa Baykara, sahada incelemelerde bulundular. Yapılan izleme sonucunda; yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki yer kırığının Tuzlukçu ilçe sınırları içerisinde oluştuğu ve batı ucunun Akşehir’e uzandığı gözlemlendi.

Önceki gün gazetemizde “Araştırılmaya Değer” başlığıyla yayımladığımız haberimizde; Gölçayır Mahallesi Akarözü mevkiinde bulunan artezyen kuyularından metan gazı çıkışının arttığı bilgisini kamuoyuna aktarmış, bölgede çekilen görüntüleri de youtube kanalımızda okuyucularımızla paylaşmıştık. (https://www.pervasiz.com.tr/gundem/arastirilmaya-deger-h133599.html)

Tuzlukçu’da fark edilen yer kırığı üzerinde ön incelemede bulunan ekibin, önümüzdeki günlerde Akarözü mevkiindeki kuyularda da gözlem yapacağı, Konya Teknik Üniversitesi Akademik Ekibi ve AFAD’ın da Tuzlukçu’da oluşan yer kırığında inceleme yapmaları amacıyla haberdar edilmelerinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

KTÜ ve AFAD ekiplerinin yakın bir tarihte Tuzlukçu’ya gelerek çalışma yapmaları ve Gölçayır’da bulunan artezyen kuyularındaki hareketliliği de inceleyerek gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunmaları bekleniyor.